daar zijn we weer !! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Evert en Derk Jan Groendijk Montsma - WaarBenJij.nu daar zijn we weer !! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Evert en Derk Jan Groendijk Montsma - WaarBenJij.nu

daar zijn we weer !!

Door: Evert en Derk Jan

Blijf op de hoogte en volg Evert en Derk Jan

24 Oktober 2007 | Costa Rica, San José

a goeie!
als eerst bedankt voor de voetbal uitslagen hinne! wist nog van niets. forza heerenveen!!!!!
verder hebben we weer genoeg beleeft. we zijn vanuit s jose naar porta viego gereist dat is onder aan de oost kust van c rica.
daar was het prachtig weer en een hele relaxte sfeer met allemaal rasta mannen en reggue muziek!
je kan daar heerlijk zwemmen en surfen en luieren opt strand. waar we twee dagen gebruik van hebben gemaakt voor we verder gingen naar quihita!

het reisen met de bus is hier spot goedkoop ongeveer vijf dollar voor 200 km.
inquihita hebben we een nacht gelapen bij een hostel genaamt backpackers dreams het was een viese rotzooi daar maar de eigenaar was cool.
toen zijn we doorgereist naar het noorden waar een natuur gebied is genaamt tortoguero.
daar moet je met een boot heen (die natuurlijk kapot ging).
we laten werkelijk een spoor van vernieling achter ons,welgenoemt een boot,fiets,reclamebord (door onze lengte),en wat kleine dingen.
we komen ook telkens ons geluks getal nummer 13 tegen hotel kamers en zo.

in tortoguego zijn we de jungle in gekanoot, natuurlijk zonder gids voor de gezonde spanning. na vier uur kanoen zijn we toch maar weer de zelfde weg terug gegaan om voor donker thuis te komen.we hebben daar mooie fotos gemaakt van schildpadden,apen,en krokodillen en veel meer. savonds zijn we met een gids naar zee geweest om naar reuze schldpadden te kijken. vet groot die beesten!!!
nu zijn we na 12 uur bus in la fortuna waar een fulkaan nog echt in werking is.
hir blijven we 3 nachten want we zijn moe van het reizen en zondag vliegen we weer naar een nieuw avontuur!!!

we hebben weer een boel mensen ontmoet op onze reis(natuurlijk) ook nederlanders!! en hebben het prima naar ons zin met al die backpackers.bier smaakt nog steeds prima uiteraard. nou mensen mijn twee typ vingers doen zeer dus ik ga zwemmen. tot laters en bedankt voor de leuke reacties.

ps voor het zwemmen gaat evert naar de kapper...zegt ie
greetz van us en een tut

• 24 Oktober 2007 - 18:22

Ilse:

"we hebben daar mooie fotos gemaakt van schildpadden,apen,en krokodillen en veel meer. savonds zijn we met een gids naar zee geweest om naar reuze schldpadden te kijken. vet groot die beesten!!!"

Ik ben zoo jaloers!!

• 24 Oktober 2007 - 18:44

Dorien:

Woooow klinkt allemaal supermoooooi!
    Groeten uut 't koude Kollum :(, ok van Doutie!

Doegggg

gr
    Rosita

• 24 Oktober 2007 - 19:49

Theo:

Nou jongens,dit klinkt fantastisch.Een prachtige natuur dus op C Rica.Alvast een heel goede reis zondag naar Lima.
    Hartelijke groet Theo en Mama

• 24 Oktober 2007 - 21:08

Striid:

Het gaat maar goed met de heren Cousteau en Columbus. Enne laat maar een groot spoor van vernieling of lege bierflesjes achter hoor, dan kunnen we jullie tenminste terugvinden in de jungle. Maare hoe staat het met de mooie vrouwen...nog steeds geen foto's hé en dat terwijl jullie 2 dagen geluierd hebben op het strand... ben wel benieuwd naar de bikinilijn mode daaro ;-)
    Anyway tis hier vet koud dus blief daar nog maar effe..... have fun....cheers

• 24 Oktober 2007 - 21:27

Heit:

Machtig mooi jongens, ga zo door. Denk om de lava, dat die je niet raakt. Heeeeeet dat spul. Veel succes verder. Groetjes Heit.

• 24 Oktober 2007 - 22:33

Ym:

Heb net al jullie berichtjes doorgelezen en...laten we zeggen : jullie gebruiken je tijd helemaal super!!!!Hoe krijg je het voor elkaar om in zo'n korte tijd zoveel mee te maken!
    Een boeiend land en boeiende avonturen!
    Blijf jullie volgen want julle berichtjes zijn helemaal interessant! geniet van alles en weet dat wij met jullie meeleven.
    Lieve groet. Ym.

• 24 Oktober 2007 - 23:34

Kyra:

Ojee, nou ben benieuwd of wij daar morgen aankomen dan. We houden jullie op de hoogte. Tot in Peru misschien dan! Veel plezier he!!!!
    groetjes

• 25 Oktober 2007 - 05:12

Ant En Nikki:

hey jongens! Alles goed? Wat binne jim mooi fuort net....? Jullie worden gemist lelijkerds! Voorzichtig he..

Ps. Cambuur is failliet, Vlaanderen hoort nu ook bij Nederland, en de Friese Nationaliteit is verheven tot cultstatus.. Dat jullie het even weten..

• 25 Oktober 2007 - 09:39

Geertyo:

Jim sjugge der goed ut jonges! Mar dat hier fan Evert mat der nodig ôff! Kist et net eeuwig utstelle kerel! Kom oppppppppppppppppppppppppppp

• 25 Oktober 2007 - 11:22

Striid:

Geertyo mut net sa eamelje, siest er goed uut jer evert.... ;-) pure jaloezie :P

• 25 Oktober 2007 - 12:16

Wietze M.:

Ik vind ook dat dat dooie proekje er nou wel eens af kan hoor, maar dan wel foto's!

• 25 Oktober 2007 - 13:30

Gientsje:

heyy evertje!en drekkie!
    Nou,mooi om weer een verhaaltje van jim te ontvangen:) Dus ok al krokodillen zien enzo,mooi man! maakst wel veel foto's hi. Enne hoe sit et met dien haar,ist der al af????wel even foto late zien dan hi! bin benieuwd.
    Nou,sil even wat foto's make vant hus,stuur k die wel even na dien mail.

Have fun!

Dikke tut,dien sister Gina

• 25 Oktober 2007 - 14:13

Hoving:

Ja,ze leve nog.zille wel ien de cel zitte dacht ik,maar valt met.Prima naar het zin lees ik wel weer,Houwe zo!!!Nou mannen,veel plezier verder.

• 25 Oktober 2007 - 15:22

Tj En Mar.:

Heej toppers! Zooow wat een avontuur mannen! Supers! Vet genieten daaro... Have fun, rustig aan, en Evert... je stuurt ons wel ff een foto he van je kale kop!! ;) Haha!
    Greetz ons

• 26 Oktober 2007 - 06:00

Jorn:

top jongens leuke foto"s waar blijft het naakt?
    ha ha lekker genieten man!!!

• 26 Oktober 2007 - 20:02

Auke:

Het gaat jullie zeer goed zo te horen , geniet er van jongens ... Ik ben jaloers op jullie

• 27 Oktober 2007 - 09:02

Leendert/Johanneke:

Hai hai, Ik merk dat jullie de reiskick al aardig te pakken hebben. Wat een sensatie he, om al dat moois met eigen ogen te zien. Hoest met de taal? Kun je je een beetje verstaanbaar maken? Geniet ze en veel plezier met tbier! Leendert en Johanneke

• 27 Oktober 2007 - 16:11

Andre En Meland:

Zo dat is weer een hele belevenis, en die 13, ach ja.. dan beleef je ook nog eens wat toch.. als het normaal blijft is er ook niks aan.. Nou een goed weekend.. lekker feesten en vooral een biertje erbij!
    Succes en we zijn benieuwd naar het volgende verhaal en natuurlijk naar de foto van : Evert met kort haar :)

Groetjes!!

• 28 Oktober 2007 - 13:12

Iteke:

wou zeg leven in de dierentuin!he evert heb je al een permanent laten zetten of ga je voor een rasta kapsel ben benieuwd!
    mooie foto's zeg. doeg

• 31 Oktober 2007 - 13:28

Timme:

Heren, jullie hebben het volgens mij te gek! Ik begin bijna kriebels te krijgen, vooral van die muggenbulten :)