Update - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Evert en Derk Jan Groendijk Montsma - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Evert en Derk Jan Groendijk Montsma - WaarBenJij.nu

Update

Door: Derk en Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evert en Derk Jan

11 Februari 2008 | Brazilië, Brasilia

Pfffff eindelijk weer eens rust na een 8tal nachten Rio. Wat een feest tijdens carnaval in deze stad. Niet te geloven! Denk aan een 10x amsterdam met koninginnedag! Beachparties, straatparties, Sambaparties, gayparties (waar we per ongeluk in terecht kwamen) en uiteraard het Sambadromo waar de grote optochten plaatsvonden.

Even een korte samenvatting van de week: Elke avond op stap met het hostel, voornamelijk sambaparties maar ook naar het strand (copacabana) tot in de vroege ochtend. Veel gedanst en bier gedronken, we leefden in een omgekeerde wereld. ´s ochtends op bed, rond 17 uur er weer af en dan het feest weer in. En geen 1 avond gemist. T bier kon je op straat kopen, voor een prikkie. Na een dagje vroeg van bed (15uur) wouden we de stad wel even gaan verkennen. dus hop in de metro en naar het central gegaan. Toen we uitgestapt waren zaten we midden in een achterwijk met alleen maar niet blanke mensen, die alleen maar naar onze broekzakken keken. Snel weer terug dus... Verder is Rio niet echt onveilig is onze ervaring. We zijn elke avond met een grote groep uitgeweest en dat scheelt. Jammer genoeg is Evert zijn camera op de laatste avond gestolen door een 1 of andere klootzak! die veel van zakken (rollen) afweet. Alle fotos van de hele week Rio kwijt! baleuh, maarja niets aan te doen. Gelukkig heeft Dj nog een paar op zijn camera staan.

We waren van plan om nog naar een andere voetbalwedstrijd te gaan (stadsderby) maar door de enorme drukte in de metro moesten we een station eerder uitstappen. De ramen van de metro werden eruit getrapt, bussen overbeladen en geen taxis. Echt een hektische bende. DJ heeft nog een taxi kunnen pakken en Evert is terug gegaan naar het hostel. DJ is opgepakt wegens hooligansgedrag omdat hij zich tot de harde kern van botafogo gevoegd had.

Nou, uiteraard is RIO carnaval en is carnaval Rio dus hebben we nog illegaal kaartjes gekocht voor het Sambadromo waar het evenement met praalwagens plaatsvindt. Vet vet vet, maar na 3 uren genoeg gehad en de stad in. 12 uren lang optochten, sambamuziek, mooie vrouwen en schuddende billen:)
Verder een mooie maar zware week!

Op de laatste dag nog net een momentje gevonden om naar onze lieve heer af te reizen. Jojojo wat een beeld en heel imponerend! zie fotos. Het was af en toe bewolkt dus het uitzicht over de stad was niet super. Toen op naar Ihla Grande om tot rust te komen.
Ohja we hadden Mattieuw ook weeer ontmoet in Rio en hij gaat meereizen richting Sao Paolo.

Beschrijving Ihla Grande:
Exotisch, zon, blauwhelder water, palmbomen, mooie stranden, oftewel rust na deze chaotische stad!!
We gingen de tweede dag mee met een boot tripje, en doen enige eilandjes aan.
Het is prachtig zonnig weer en de lucht is blauw dus met snorkelgereedschap en vol goede moed steken we van wal.
Het water is hier zo helder dat je zelfs in twee meter diep water nog je voeten ziet.
Onder het snorkelen komen we schildpadden, prachtig gekleurde vissen, koraal en nog veel meer moois tegen.
Ook zwom er de bekende evil evert haai en de breedbekderk die toch zeer zeldzaam zijn in de atlantische oceaan.
Wij zijn 1 van de weinige die deze bijzondere dieren hier hebben gespot, want ze komen voornamelijk voor op strandheem.

Dit verhaal wordt getypt in Paraty, het laaste stadje voor Sao Paolo. Het is een heel oud stadje met veel leuke gebouwtjes en kobblestonestraatjes. (Timme:))
Morgen gaan we naar Sao Paolo om hier nog wat souveniertjes te kopen en te rusten om aankomende donderdag alweer te vliegen naar South Africa. jaja de tijd gaat snel. nog een 4tal weekjes en dan binne we weer tuus. Eerst nog op safari, olifanten eten, langnekpaarden schieten en zwemmen met de witte haai. Ohja wil iemand nog wat ivoor aam de muur hebben hangen thuis? misschien kunnen wij wat voor jou betekenen;)

Tot kiekes in Zuid Afrika!
Evileverthaai en breedbekderk

De fotos die bij het vorige verhaaltje horen komen nog op de site. Wanneer en hoe weten we nog niet. We hadden deze al gebrand en er hier nergens een pc met cdrom.

• 11 Februari 2008 - 15:27

Kyra:

Jaloers!!!! Veel plezier en geen olifant eten!!!

• 11 Februari 2008 - 16:32

Popje:

Poeh wat een verhaal alweer!
    Kom nu maar snel weer tuus! ;)

Popje

• 11 Februari 2008 - 18:49

Hoving:

haha,gaat weer best daar met jullie.hooligansgedrag,ramen van de metro dr uut trappe,en dan anderen de schuld geve.....jaja.ging tot nu toe best,maar het loopt zoals altijd weer uut de hand met de jonkjes! aant zuid afrika nog ff naar de filisteinen helpe en dan binne Kollum en Leeuwarden weer aan de beurt.jim hebbe groat geliek mannen,geniet dr nog maar ff van!

• 11 Februari 2008 - 18:54

Leendert & Ike:

Hee jong en lui! We herre hier nog een spieker aane muur waar nog nix aan hangt dus ast een Evileverthaai of een breedbekderk vangst dan kin die hier mooi iene hus hange oant snel! groeten vanaf de kievistraat ien Kollum

• 11 Februari 2008 - 19:35

Heit:

Nou nou, wat een belevenissen daar op het carnaval. Mooi daar hoor, ook om te snorkelen, wat en mooi helder water. Verder hier alles ok, en ik heb een grote vriezer in het hok, dus wat jullie schieten ofzo, nim maar met naar kollum. Hier zijn ook nog wel wat spiekers die in de muur kenne. Nou, hou jullie taai, entot kiekes over een paar weekjes. Groetjes uit de eskesstraat.

• 12 Februari 2008 - 21:19

Ilse:

Heeeeeeeeey man!
    Mooi verhaal weer :) En de foto's zien er echt te relaxt uit. Twee ontspannen bruine backpackers. (Evert die gekleurde kleding staat je wel leuk :P) Wel een heel gek idee dat je al over 4 weken weer richting Nederland gaan (maar nog niet teveel aan denken hoor :P). Maar hopelijk past het weer zich aan jullie aan en krijgen wij ook eens veel zon.
    Heel veel plezier in Zuid Afrika en wel even met Koenraad hossen he.
    Hosze!

• 18 Februari 2008 - 23:22

Joke.:

Ah, weer een berichje. Weer spannende belevenissen. Leuk, en Mathieu er ook weer bij, hahahhaha. Nossa, nossa. Hei, een leuke tijd in Afrika jullie tweetjes!!!
    Groetjes.

• 19 Februari 2008 - 23:54

Els...:

hei jogens
    hahahahaha hier in Curitiba hadden jullie geen zin om een gaypartie hé..ahhahaha
    hei nog veel plezier!!!

• 23 Februari 2008 - 16:46

Wietze M.:

Updates!!?

Wer blieve se?

Tuut, Wietze.

• 26 Februari 2008 - 15:28

Striid:

zozo wat een verhalen juh, moi is weer een jaar ouder en dus meer vergeetachtig.... zeg evert je hoeft zeker die mp3's niet meer hé ;-) enne kom maar snel weer thuus want dan kenne we weer op tour... oh ja ik zoek ook nog een bassist.....cheeers