Hop hop gaat ie weer...
Door: janus en everdien
Blijf op de hoogte en volg Evert en Derk Jan
19 December 2007 | Argentinië, Salta
We kwamen op een zondag aan in Uyuni en het weer stond ons al aardig aan. 25 graden, een lekker zonnetje en een potsje erbij. De volgende dag een tripke van 3 dagen geboekt langs de Salar de Uyuni, het treinenkerkhof, gekleurde meertjes, flamingos, geisers en hotprings. Even lekker skeuren in een 4x4 jeep door de deserts.... We hebben zelfs nog geslapen op zoutbedden en hele mooie zonsondergangen gezien. Jammer dat we de tequila en de citroenen niet meehadden,. tjongejongejonge wat een zout(12000 vierkante km)!! Omdat de hele vlakte wit was kon je er hele grappige fotos maken. Kijk hieronder maar es. Na drie dagen kapot terug gekomen, dit omdat 5 uur per dag in een hobbelende oude jeep ziten best wel slopend is.
(ohja in Uyuni zit een Extreme drink bar met lamasperma als hoofdgerecht in elk drankje, mmmmmm, smaakte lekker DJ heh?)
Hierna een dag gerust en daarna doorgereist naar Tupiza om hop hop hop op een hiender te springen. We hebben hier 2 Israelische dames ontmoet met wie we de dagtrip hebben gedaan. Lekker hobbelen met zijn allen. s ochtends begonnen met een jeep cq wandeltripke om vervolgens na de maaltijd op een artgentijns paard te jumpen. Derk Jan zou wel even rijden want die had 7 jaar ervaring... je moet hem maar eens vragen hoe zijn kont en rug nu is....hehe. NA het paardrijden door de bergen en mooie natuur was het tijd om te gan mountainbiken! vet vet vet!
De hollanders zijn niet te verslaan op hun fietske! Omdat het hard regende op de 3700 m hoge berg moesten we 2 uren wachten. Toen in de motregen, vele drek en kou naar beneden! wat een ervaring! Derk had wederom geen goede remmen en remde voortdurend om niet de afgrond in te schieten. In Tupiza aangekomen was het net of we alletwee in de diarree waren en een plasje hadden gedaan in onze broek want onze broeken waren doorweekt en roodbruin van de drek. Na deze nattigheid 1 dag gerust en met de bus op naar Argentinie. Heu heu heu, weg uit het skrale en armoedige land Bolivia.
Het bustripke van Tupiza naar Salta
We waren van plan om rond 10:30 de bus te pakken om hopelijk om 22:00 in Salta aan te komen. Al met al gingen we pas 12 uur weg en misten we de bus op de grens. Nog eens 3 uur wachten en toen eindelijk de grens over. Ook hier de bus van 19:30 gemist en de busman zei dat we de bus van 21:30 moesten nemen. Peoh eerst maar eens geld opnemen en eten. Ondertussen was Derk Jan al aardig aan het schelden op al de lokals hier want hij had het niet meer. Hij had zin om in de bus te zitten en lekker met zijn mp3 speler op te gaan slapen. haha, dit werd em dus niet! al na een uur controle van de paspoorten! Alles was goed en we gingen verder. Na weer ongeveer een uur 2e controle! wie o wie heeft cocabladeren meegesmokkeld was de vraag? Na 10 min de bus doorzocht te hbben was de buit, 10 pakjes cocabladeren. Nou heheh, weer tijd om te gaan slapén dachten we. Potverdorie een uur later weer een controle en ditmaal moest alles en iedereen uit de bus en zijn of haar tas uitpakken. Wij als beschaafde Europeanen hoefden dit niet en zaten lachend met een peukje fotos te maken van de cocaverslaafde lokals... hihi :) De douanier schoot alleen in de lach omdat Evert een cocablad met de boliviaanse vlag op zijn gitaar heeft geplakt. Evert schoot een fototje maar dat werd niet geaccepteerd door de douane. Toch stiekum niet gewist....
Nou nou nou wat een lange reis. Na de laatste controle moesten we om 2:30 ook nog eens overstappen in een andere bus. Deze kwam pas om 4:45 aan en wederom wzchten dus. Toen we wisten we het wel...Wiskey en cola halen en drinken drinken drinken! De tijd vloog voorbij en aan eten was er ook genoeg. Overheerlijk Argentijnse Steaks... mmmmmm
Om 6:30 kwamen we aan in Salta wat een super mooie stad is met veel meer luxe en leuke bezienswaardigeheden. De eerste 2 hostals die we aandeden zaten vol en we kozen er maar voor om in ee duurder hostal te gaan, 20 euro per nacht.
Nu hebben we voor morgen een paraglidingtour geboekt dus dit kan ons laatste berichtje wel eens zijn. Voor degenen die niet weten wat paragliding is even een korte uitleg: Met een bus 250m de lucht in. Dan met een hele hele hele grote rode zakdoek springen vanaf de berg en 20 min rond en boven de stad vliegen! hopen dat de vlieger het niet begeeft en we niet te zwaar zijn.. Lijkt ons supervet en dit avontuur delen we weer met jullie over een aantal weken.Dit weekend gaan we naar Buenos Aires om het mega kerstfeest daar te vieren.
dikke tut van ons
En lekker schaatse jim heh. Het kin net! En denk om de fietsers zonder licht!
Het kan vriezen of dooien!
Hier is het Tywaar.
19 December 2007 - 22:07
Jeannette:
Wat doen Bouk en ik voor werk, bedankt mannen...
Klinkt nog steeds gezellig. Doe voorzichtig met het springen!!!
Dikke tut -
19 December 2007 - 22:10
Sieuwke:
Wat een belevenissen weer.En ja schaatsen kunnen we bijna.
Ik hoop dat dit niet jullie laatste berichtje is(dus dat de vlieger jullie wel houdt)want ik vind het super om jullie avonturen te lezen.
Hasta la pasta -
19 December 2007 - 22:21
Ha Evert.:
Heerlijk al die nieuwtjes over jullie avonturen daar!
En ook nog Sinterklaas gevierd, met taart......en Sint en Piet zelf ook aanwezig! Wat een feest allemaal!
Geniet ervan.
Lieve groet van ons. Ym. -
19 December 2007 - 23:01
Timme:
Jemig wat een coole foto's en avonturen!!
Groeten,
Timme -
20 December 2007 - 01:04
Ilse:
Haha die foto's zijn zooo geniaal, ik heb echt hard zitten lachen! -
20 December 2007 - 09:34
Dorien:
Heej!
Ziet der allemaal weer übertof uut! En die foto's binne inderdaad te hilarisch haha!
Een gezellige kerst der ien Buenos Aires en ok alvast een goed nieuwjaar he! Maar dat sil wel lukke der ;-)!
Tut Dorien -
20 December 2007 - 14:01
Geertyo:
Sjugt der goed ut kerels! Folgende kear wat minder bleate kontsjes aub!
tut -
20 December 2007 - 14:35
Gina:
Tsjong,wat weer een belevenissen!!echt mooi:D Bin benieuwd hoe et paragliden jim bevallen is..
Heel veel plesier nog!!
ps; evert,hest mien mooie kerstkaart al even zien;) op dien mail?
Dikke tut,Gina -
20 December 2007 - 15:42
De vliegende Hollanders
It's a bird
It's a plain
.....no,it are flying Hippy's!
Geweldig mannen!
gr.johan
20 December 2007 - 16:36
Hinne Marten:
Hey Evert en DJ
Wat een vette foto's heb buikpijn van het lachhen:) De komende week speelt S.C. Heerenveen drie finales. Zaterdag komen de Tukkers langs donderdag moeten ze naar Roda en Zondag komt feyenoord langs. Wacken open air wordt in 2008 ook super vet kwa bands. reünie van At the Gates en Carcass, reden genoeg om er heen te gaan. Wens jullie fijne feestdagen en een metal 2008.
Gr Hinne Metal -
20 December 2007 - 22:42
Jorn:
kollum de gekste!!
vrolij kesrtfeest mannen
en een zalig nieuw jaar!!!!!
20 December 2007 - 23:36
Jabik:
Hola chicos,
Ik geniet weer helemaal van jullie verhalen. Alles komt weer helemaal boven. -
21 December 2007 - 18:31
Sjoerd:
haha gewelidige foto's mates ben echt VET jaloers op jullie ga zo door:D -
23 December 2007 - 09:53
Hoving:
Sorry Derk jan,dit weekend kin ik helaas geen positieve utslag melde:
heerenveen-twente 1-2
was weer een drama!
Alves het scoort,maar die dombo miste ok nog een penal! WEAK!
en KOUD! brrrrrrrr
sjoerd en ik hebbe een half uur zitten te blauwbekken op et station ien Heerenveen,met een partij tukkers om ons hinne! DRAMA! -
23 December 2007 - 14:17
Jessie:
He mannen,
Jammer dat jullie het niet hebben gehaald naar Rio voor kerst... maar BA zal vast ook wel leuk zijn ;) Alvast een fijne kerst (in de zon!!) en happy newyear en als jullie naar Amsterdam komen na de trip zijn jullie van harte uitgenodigd bij mij thuis!!
xxx Jes -
24 December 2007 - 10:22
oh ja,nog gezellige feestdagen mannen,en alvast een HAPPY NEW YEAR!! -
24 December 2007 - 11:39
Klaasje:
Heej Heren,
Wat een prachtige foto's :)
en mooie verhalen. Wat een avonturen!
Wij genieten volop mee...
Hele fijne feestdagen toegewenst!
25 December 2007 - 17:52
Wietze:
Ik zou toch zweren dat ik hier een comment had achtergelaten, maar goed, dan disse mar. -
26 December 2007 - 18:47
Derkjan:
jo minsken
we hebben net kerst geviert in BA!
wat wel even een andere sfeer is dan bij ons in ned.
in ned bevalt me toch beter want bij kerst hoort sneeuw en gezellige kou.
hier moesten we het doen met schaars geklede dames en 35 graden zon.
dus dat was zwaar afzien natuurlijk.
morgen gaan we naar iquasu falls(watervallen op de grens met brazilie).
daaarna door naar mn tante in het zuiden van brazilie(curitiba).
om daar oud en nieuw te gaan vieren, als we het halen voor de 31e!!
nou zijn jullie een beetje op de hoogte van waar we ongeveer zijn de aankomende dagen.(in de bus dus)!
groeten van ons, en een gelukkig nieuw jaar!
derkjan en evert -
29 December 2007 - 17:25
Striidje:
De beste winsken foar 2008 lui, enne evert must mar effe een gil geven ast meer muziek must heffe -
29 December 2007 - 19:44
Lisette:
Hoihoi, ook maar eens een berichtje van mij want ik lees jullie verhalen ook regelmatig. Wat een geniale foto's op die zoutvlakte, vooral die waar Derk Jan als haring in Evert zn mond gaat vind ik mooi. Lekker hollands he.
Jullie zijn inmiddels bijna halverwege of niet? Heel veel plezier nog en alvast folle lok en seine ;-)
Kus Lisette. -
30 December 2007 - 09:51
Drunken Lullabies:
hoi stryders , wederom mooie foto's nou kerst en oud en nieuw met 25 graden lijkt mij schitteren, al die mooie meiden wauw.Hier is het weer k, ga zo door en genietse groetjes uit fryslan -
31 December 2007 - 06:42
Hoving:
Nou mannen,the last day of the year.
suals jim zien bin ik vroeg vanmorgen omdat die klootzakken hier weer met een partij carbitbussen staan te knallen.
heerenveen-fey is eindigd ien 1-1
lucky feyenoord,heerenveen was 10 keer beter! we staan nu 7e.fijn uiteinde! wij dukke de koornbeurs ien vanmiddag
zegent nei iier (voor evert,zegent nei hiir) -
01 Januari 2008 - 16:27
Aleida:
Hallo jongens,
Feliz Año Nuevo!!!!!
groetjes A.S.B. -
06 Januari 2008 - 21:22
Suze:
Supercoole foto's! Lag in een breuk van het lachen! Leuk om jullie avonturen te lezen! Geeft wat afwisseling in de kou enzo...
Geniet en groetjes,
Suze -
08 Januari 2008 - 10:49
Wietze:
Hoe is het met de mannen, we horen niks meer!
Hier zitten de handen er nog aan, het was een zeer mistig oud en nieuw in 058.
Evert: 26 januari Urgehal met Dismember in NL, mis je weer even jonge!
Tuut foar de jonkjes,
Wietze.